התמודדות עם פיטורין!
כלכלת התא המשפחתי נשענת לרוב על הכנסה של שני בני הזוג כאשר במהלך השנים אנו מתרגלים לאותה הכנסה קבועה ויוצרים לעצמנו מעין איזור נוחות בכל הנוגע למצבנו הפיננסי.
ההכנסה של כלכלת המשפחה מהווה בסיס חשוב לתכנון עתידי יעיל ונכון, אבל, כאשר אנו מייצרים שכר באופן שוטף אנו מרשים לעצמנו להשתמש באשראי בנקאי כזה או אחר מתוך ידיעה שהשכר בחודש הבא יכסה את ההוצאות והרכישות החדשות, כך אנו מתחילים את הרומן עם המינוס ומתגלגלים עד למשכורת הבאה באזור הנוחות שלנו.
לפעמים אזור הנוחות שיצרנו לעצמנו הוא בעצם, מעבר ליכולת ההחזר שלנו, הרגל זה גורם לנו לעיתים להיגרר למצב בו האוברדראפט גדל למימדים שהשכר החודשי של שני בני הזוג כבר לא מספיק על מנת לכסותו ומצב זה מוביל את כלכלת המשפחה להתדרדרות פיננסית וקריסה כלכלית.
אחד מהנושאים הבלתי צפויים והפתאומיים שאנו יכולים להיתקל בהם במהלך חיינו השכירים הם פיטורין. לא תמיד ניתן לצפות זאת מראש, במיוחד בכלכלה החדשה של היום בו הכל משתנה וגם חברות גדולות ויציבות קורסות. כאשר אחד מבני הזוג מפוטר מעבודתו נוצר מצב כלכלי חדש בתא המשפחתי שאליו חייבים להסתגל במהירות האפשרית וזאת על מנת לא להחמיר את מצבה הכלכלי של המשפחה הן בטווח המיידי והן בטווח הארוך.
מצב זה דורש מכל תא משפחתי להיכנס למצב חירום ולבצע פעולות מיידיות כדי לשרוד את התקופה הלא פשוטה.
המפוטר עצמו חייב להבין שהמצב השתנה ואין לכלכלת המשפחה את ההון התקציבי או את האפשרות לממן אותו ללא הכנסתו ולהמשיך במצב שקדם לפיטורין. במצב חדש זה אין למפוטר את האפשרות לשבת בבית לתקופה בלתי מוגבלת. אין במצב זה מקום תמרון רב ואסור לקחת סיכונים מיותרים או לעשות צעד אחד מוטעה או מיותר כגון מעבר משכיר לעצמאי ללא תכנון או ייעוץ מאנשי מקצוע שעלול לגרור אחריו מצב כלכלי קשה יותר בטווח הארוך.
טבע האדם לא תמיד יאפשר למפוטר לשדר מצוקה כלפי חוץ, למרות זאת אסור להמשיך ולנהל את חיי היום יום כרגיל, לשדר גם למשפחה מצב אופורי של הכול כרגיל ולחיות מחסכונות מבלי לשנות בראש ובראשונה את החשיבה סביב ההתנהלות המשפחתית.
המלצות יועצים בתחום כלכלת המשפחה:
• צמצום כל ההוצאות המיותרות באופן מיידי - אין מותרות בתקופה קשה זו.
• לגשת לחתום בלשכה - ייתכן ותקבלו הכנסה בתקופה זו עד לשינוי המצב או הפנייה למקום פרנסה חלופי.
• לבחון אלו חסכונות נזילים יש שניתן להשתמש בהם, לכיסוי ההוצאות החשובות.
• תמיכה כספית מקרובי משפחה, במידת האפשר וזאת על מנת שלט להכנס למינוס גבוה בבנק.
• חיפוש עבודה זמנית, גם בהכנסה נמוכה יותר תוך כדי חיפוש עבודה בתחום שלכם.
• לבקר בבנק, מוקדם ככל האפשר, להסביר את מצבכם החדש ולבקש פריסה מחודשת של הלוואות קיימות, או הקפאת הלוואות לתקופה הקרובה - של משכנתא וכ"ד.
• לקחת שליטה על ההוצאות, קטנות וחיוניות ככל שיהיו, על ידי ביצוע רישום של ההוצאות תוכלו לדעת היכן אתם עומדים בכל רגע נתון ולראות כמה חסר לכם ואו כמה עליכם להשלים.
• לא חיים על חשבון המינוס, נכון גם לתקופות רגילות.
• לא רוכשים מוצרים על חשבון האוברדראפט.
• ניהול תקציב לכלכלתהמשפחה.
תכנון נכון עם ראייה לטווח ארוך ולבלתי צפוי יכול למנוע מכל תא משפחתי את אי הוודאות במקרה של פיטורין או כל דבר אחר שעלול ליפול עלינו כרעם ביום בהיר, כי כאשר מתכננים לבלתי צפוי מראש אז הכול צפוי ואין הפתעות מיותרות.
בהצלחה!!!
כותב המאמר הינו יועץ בכיר במרכז הפיננסי לכלכלת המשפחה, המרכז הפיננסי לכלכלת המשפחה הוקמה מתוך מטרה לסייע לציבור במימוש זכויותיו הכספיות המגיעות לו כחוק ממס הכנסה ובנוסף מתן שירותי ייעוץ למשפחות העצמאיים ולחברות בתחום כלכלת המשפחה.
אשמח לקבל תגובות...